Головна Новини HI-tech космос Компанія SpaceX почне створювати космічні кораблі в Лос-Анджелесі
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія SpaceX почне створювати космічні кораблі в Лос-Анджелесі

Міська рада Лос-Анджелеса дозволила компанії SpaceX використовувати ділянку в порту міста

26 лютого 2020, 15:07 comments1909
Поділіться публікацією:
Компанія SpaceX почне створювати космічні кораблі в Лос-Анджелесі

Дорожня карта SpaceX до Марса тепер включає порт Лос-Анджелеса. У вівторок міська рада Лос-Анджелеса затвердила дозвіл, який дає право компанії Ілона Маска використовувати ділянку на Terminal Island в порту для будівництва аерокосмічних частин.

Представники SpaceX повідомили представнику міської ради Джо Бускайно, що компанія зацікавлена в портовому майданчику, оскільки їй необхідні додаткові виробничі потужності для космічного корабля Starship і ракети-носія. Представник SpaceX минулого тижня на засіданні комісаріату порту не згадав Starship під час своєї презентації проекту, але сказав, що компанія буде використовувати портову ділянку для досягнення своєї мети створення міжпланетного суспільства, що включає Марс.

За словами Бускайно, порт буде використовуватись для інженерних, виробничих і науково-дослідних робіт при створенні Starship. Ще в 2018 році SpaceX заявила, що побудує в порту свою ракету і космічний корабель Mars, і отримала схвалення Ради комісарів порту та міської ради Лос-Анджелеса на оренду тієї ж смуги землі на Terminal Island. Рік потому SpaceX передумала і перенесла діяльність в Техас, пославшись на необхідність "спростити роботу". Минулого місяця офіційний представник компанії звернувся до Бускайно і в портовий департамент з проханням відновити права компанії на використання порту.

В даний час компанія будує прототипи системи Starship на своєму об'єкті біля пляжу Бока Чіка в південному Техасі. У Південній Каліфорнії вона виробляє ракети Falcon 9 і капсули Dragon в Хоторні. За Terminal Island SpaceX буде платити первісну річну орендну плату у розмірі 1,7 млн. доларів США плюс щорічне збільшення на основі індексу споживчих цін. Компанія також може претендувати на орендні кредити, якщо це поліпшить власність.

Як повідомляло видання "Коментарі", SpaceX посилено готується до старту перших космічних туристів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!