Головна Новини HI-tech космос Китайський автовиробник почне створювати космічні супутники
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський автовиробник почне створювати космічні супутники

Нові китайські супутники забезпечать навігацію і бездротове оновлення транспортних засобів

6 березня 2020, 12:53 comments1879
Поділіться публікацією:
Китайський автовиробник почне створювати космічні супутники

За останні десять років китайський автомобільний гігант Geely розширив сферу своєї діяльності, включивши в неї все, від вантажівок до швидкісних поїздів, пасажирських безпілотників і Volvo. Але його новітні зусилля можуть зв'язати все це воєдино, оскільки компанія оголосила, що збирається побудувати свою власну супутникову мережу, щоб зробити так звану "інтелектуальну тривимірну мобільну екосистему".

Geely оголосила, що побудує завод з виробництва супутників і випробувальний центр в портовому місті Тайчжоу провінції Чжецзян, в якому компанія була заснована. Об'єкт буде здатний створювати "різноманітні супутникові моделі", деякі з яких будуть надані іншим компаніям. Geely повідомляє, що почне запуск супутникової мережі вже в кінці цього року, але не вказала, наскільки вона буде великою. Reuters повідомляє, що компанія вкладає в проект близько 326 мільйонів доларів і в кінцевому підсумку буде виробляти 500 супутників на рік.

За інформацією Geely, ці низькоорбітальні супутники будуть підтримувати високошвидкісну передачу даних, точну навігацію і хмарні обчислення, а також сприятимуть швидким бездротовим оновлення транспортних засобів компанії. Схоже, що Geely не хоче відкривати свої супутникові сузір'я, на зразок тих, які створюють SpaceX і OneWeb. Найімовірніше, ці супутники не будуть використовуватися для стандартних інтернет-з'єднань.

Як повідомляло видання "Коментарі", Чехія випустить на орбіту військові супутники.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!