Головна Новини HI-tech космос Марсохід NASA отримав офіційну назву
commentss НОВИНИ Всі новини

Марсохід NASA отримав офіційну назву

Марсохід NASA отримав свою назву за рузельтатам загальнонаціонального конкурсу, в якому взяли участь учні американських шкіл

6 березня 2020, 16:36 comments1922
Поділіться публікацією:
Марсохід NASA отримав офіційну назву

У четвер космічне агентство NASA оголосило назву свого наступного марсохода: Perseverance, "Наполегливість". Це буде п'ята дослідна машина на Червоній планеті, що слідувала по слідах апаратів з назвою Sojourner, Spirit, Opportunity і Curiosity.

Назву було оголошено на заході в середній школі Лейк-Бреддок в Берке, штат Вірджинія, щоб привітати Алекса Мазера, учня сьомого класу, який вибрав його. "Ідея Алекса задала дух дослідження. Як і в будь-якій попередній дослідницькій місії, наш марсохід зіткнеться з труднощами і зробить дивовижні відкриття", — сказав Томас Цурбухен, помічник адміністратора Управління науковою місії NASA.

Як і його попередники, Perseverance отримав назву від дитини шкільного віку за результатами загальнонаціонального конкурсу. Так було і з Sojourner в 1997 році, всюдиходами Spirit і Opportunity, які приземлилися на Марсі в 2004 році, і Curiosity, який вивчає Марс з 2012 року. Останній конкурс розпочався в серпні минулого року, коли 4700 суддів-добровольців, включаючи вчителів і космічних ентузіастів, скоротили число учасників до 155 півфіналістів, перш ніж дев'ять імен були опубліковані на веб-сайті NASA. Понад 770 000 пропозицій було подано онлайн, перш ніж космічне агентство визначило переможця.

Алекс Мазер отримає запрошення відправитися зі своєю родиною на мис Канаверал у Флориді, щоб побачити, як ровер почне свою подорож.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA оголосило про набір астронавтів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!