Головна Новини HI-tech космос Британська компанія створює власне сузір'я супутників
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська компанія створює власне сузір'я супутників

Лондонський стартап намагається створити власне сузір'я космічних супутників, щоб захиститися від банкрутства

23 березня 2020, 10:32 comments1733
Поділіться публікацією:
Британська компанія створює власне сузір'я супутників

Лондонський стартап OneWeb запустив велику партію супутників. Ракета "Союз" стартував з казахстанського Байконура, доставивши на орбіту ще 34 космічних корабля, щоб продовжити нарощування широкосмугового інтернет-сузір'я компанії. Місія відбулася, незважаючи на пандемію коронавіруса, яка обмежувала велику космічну діяльність в інших місцях. Це також сталося на тлі чуток, що фірма може розглянути питання про захист від банкрутства.

У звіті Bloomberg, опублікованому в четвер, говориться, що OneWeb розглядає різні варіанти, які вона може використовувати, щоб запобігти труднощам, пов'язаним з грошовою кризою. Прес-секретар не став коментувати ці чутки, повідомивши BBC News тільки про те, що OneWeb "на 100% сфокусована на запуску".

Ракета "Союз" покинула казахська космодром точно за розкладом о 22:06 за місцевим часом (17:06 за Гринвічем) в суботу. Її корисне навантаження збільшить поточний розмір сузір'я стартапу до 74 супутників. Сорок космічних кораблів були підняті у двох попередніх запусках. Завершена мережа націлена на створення орбітальної конфігурації, що складається приблизно з 650 супутників, причому доступ до Інтернету спочатку буде доступний для деяких клієнтів в північних широтах, а потім буде запропонований в глобальному масштабі.

Як повідомляло видання "Коментарі", американці відправили СМС-повідомлення з космічного супутника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!