Головна Новини HI-tech космос Американці запустили ракету з супутником військового призначення
commentss НОВИНИ Всі новини

Американці запустили ракету з супутником військового призначення

Сузір'я супутників AEHF забезпечить безперебійний зв'язок між національним керівництвом і збройними силами США

27 березня 2020, 14:04 comments1681
Поділіться публікацією:
Американці запустили ракету з супутником військового призначення

26 березня ракета Atlas V (United Launch Alliance Alliance, ULA) піднялася в небо, доставивши на орбіту високотехнологічний військовий супутник зв'язку США. Ракета, укомплектована п'ятьма твердими ракетними прискорювачами, стартувала з комплексу 41 на станції ВПС США на мисі Канаверал.

До ракети був прикріплений шостий вдосконалений надвисокочастотний супутник (AEHF-6). AEHF-6 є останнім супутником в сузір'ї AEHF, і він забезпечить захищений від перешкод зв'язок — включаючи відео в реальному часі — між національним керівництвом США і розгорнутими збройними силами.

Сузір'я AEHF за 1,1 мільярда доларів створене компанією Lockheed Martin і складається з шести безпечних військових супутників зв'язку, які замінять старіюче сузір'я Milstar. Працюючи в тандемі, супутники будуть забезпечувати покриття з геостаціонарної орбіти Землі, приблизно в 35 700 кілометрів над планетою. Ця орбіта дозволяє космічному кораблю рухатися синхронно з обертанням Землі, забезпечуючи постійне охоплення однієї і тієї ж частини планети.

Цей запуск є 83-ім польотом Atlas V і 11-им в цілому в конфігурації 551. Найпотужніша версія Atlas V, 551, оснащена п'ятьма твердопаливними ракетними прискорювачами, 5,5-метровим обтічником корисного навантаження шириною 16,5 футів і верхньою сходинкою кентавра з одним двигуном.

Як повідомляло видання "Коментарі", космос визнали оперативним простором для військ НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!