Головна Новини HI-tech космос NASA представила власний електричний літак
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA представила власний електричний літак

Електричний літак NASA буде мати нульовий рівень шуму і не буде шкодити довкіллю

30 березня 2020, 16:28 comments1891
Поділіться публікацією:
NASA представила власний електричний літак

Космічне агентство NASA поділилося першими фотографіями свого нового повністю електричного літака X-57 Maxwell, який буде тихішим і на 500 відсотків ефективнішим, ніж звичайний літак. Це буде перший пілотований X-літак, зроблений NASA протягом двох десятиліть і покликаний допомогти в розробці стандартів для майбутніх повністю електричних літаків.

Електричний літак X-57 Maxwell почав своє життя як чотиримісний звичайний легкий літак Tecnam P2006T, в якому поршневі двигуни були замінені дванадцятьма електродвигунами. NASA заявляє, що у літака є тонкі крила, які підвищать ефективність за рахунок зменшення опору в польоті, а також літій-іонні акумулятори для забезпечення живлення.

Літак був розроблений командою інженерів, дослідників, пілотів, візуальних художників і багатьох інших фахівців NASA. Він отримує злітно-посадкову тягу від дванадцяти електродвигунів великої вантажопідйомності, а також має гребневі гвинти. NASA повідомляє, що, коли X-57 буде повністю розроблений, він зможе бути на 500 відсотків більш ефективним на крейсерських швидкостях, ніж звичайний літак. При цьому під час польоту будуть відсутні шкідливі викиди, а рівень шуму буде значно нижчим.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA зупиняє роботу своїх космічних центрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!