Головна Новини HI-tech космос Boeing повторить спробу запуску безпілотного космічного порома
commentss НОВИНИ Всі новини

Boeing повторить спробу запуску безпілотного космічного порома

Після першої проваленої спроби, Boeing знову запустить власний космічний корабель до МКС

7 квітня 2020, 16:03 comments1924
Поділіться публікацією:
Boeing повторить спробу запуску безпілотного космічного порома

Компанія Boeing планує запустити другий безпілотний випробувальний політ свого космічного поромного корабля CST-100 Starliner. Про це повідомили в понеділок представники компанії. Нагадаємо, збій програмного забезпечення в грудні минулого року запобіг зближенню і стикуванню з Міжнародною космічною станцією і ненадовго поставив під загрозу виживання корабля.

Капсула Boeing CST-100 Starliner була запущена під час випробувального польоту безпілотного польоту 20 грудня минулого року, але серйозний збій в роботі програмного забезпечення та проблеми зі зв'язком завадили запланованому зближенню і стикуванню з Міжнародною космічною станцією. Огляд грудневого рейсу виявив причини проблем і кроки, необхідні для їх усунення. Ніяких нових проблем виявлено не було, але керівники NASA заявили, що у той час не було прийнято рішення про необхідність повторної перевірки.

У понеділок було оголошено, що компанія Boeing "вирішила провести орбітальні льотні випробування для демонстрації якості системи Starliner". Представник Boeing заявив, що капсула, спочатку призначена для першого пілотованого випробувального польоту Starliner, буде використовуватися для безпілотного повторного польоту. Було також оголошено, що Boeing "працює з NASA, щоб визначити прийнятний графік для другого OFT".

Компанія Boeing і SpaceX будують пілотовані поромні кораблі для астронавтів NASA за комерційними контрактами на суму до 6,8 мільярда доларів. Мета полягає в тому, щоб покінчити з тим, що американське космічне агентство повністю покладається на російські космічні кораблі "Союз" для доставлення американських екіпажів на Міжнародну космічну станцію і назад. У минулому році SpaceX успішно виконав безпілотний випробувальний політ свого космічного корабля Crew Dragon і готується до другого випробувального польоту з двома астронавтами NASA на борту в кінці травня.

Як повідомляло видання "Коментарі", Boeing готує масштабне звільнення співробітників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!