Головна Новини HI-tech космос NASA приготувало сюрприз до 30-річчя космічного телескопа Hubble
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA приготувало сюрприз до 30-річчя космічного телескопа Hubble

Тепер кожен житель Землі зможе побачити знімки, зроблені телескопом Hubble, в його день народження

13 квітня 2020, 17:37 comments2084
Поділіться публікацією:
NASA приготувало сюрприз до 30-річчя космічного телескопа Hubble

Космічне агентство NASA святкує 30-річний ювілей перебування космічного телескопа Hubble на орбіті. Хоча більшість святкувань було скасовано через пандемію коронавіруса, користувачі зможуть через Інтернет побачити дивовижні знімки, зроблені телескопом.

Hubble був першим великим оптичним телескопом, який був розміщений в космосі, і з квітня 1990 року він робить неймовірні фотографії Всесвіту 24 години на добу, сім днів на тиждень. В рамках святкування ювілею NASA представило сервіс, на якому кожен користувач зможе побачити фотографію, зроблену телескопом в космосі в його день народження. Потрібно всього лише вибрати місяць і день народження, і генератор покаже фотографію зі своєї колекції.

Тим, у кого є телескоп, NASA пояснить, яким чином можна побачити ті самі об'єкти, які були сфотографовані космічним телескопом Hubble в їх день народження. "В ясну ніч знайдіть безпечне місце з темним небом подалі від яскравого світла, наведіть ваш телескоп вгору і подивіться на деякі з тих же туманностей і галактик, які бачив Hubble", — йдеться у вказівках NASA.

Раніше NASA запланувало святкові заходи в Каліфорнії і Вашингтоні, округ Колумбія, але відклало їх на більш пізній термін через пандемію коронавіруса.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA розповіло, як буде проходити колонізація Місяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!