Головна Новини HI-tech космос NASA показало нитки палаючої плазми в атмосфері Сонця
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало нитки палаючої плазми в атмосфері Сонця

Нове відкриття допоможе дізнатися більше про природу сонячних бурь та їх вплив на Землю

15 квітня 2020, 01:15 comments1798
Поділіться публікацією:








NASA показало нитки палаючої плазми в атмосфері Сонця

Астрономи ще ближче познайомилися з надзвичайно гарячим зовнішнім коронним шаром Сонця, виявивши раніше небачені структури, приховані усередині областей, які колись бачили тільки порожніми або темними. Нові зображення у високій роздільній здатності показують магнітні нитки шириною до 500 кілометрів, всередині яких тече плазма мільйонного ступеня.

Початкові дані були отримані за допомогою Coronal Imager високої роздільної здатності (Hi-C) у 2018 році. Як випливає з назви, цей телескоп призначений для отримання зображень з високою роздільною здатністю корони Сонця. Hi-C може виявити об'єкти на Сонці розміром всього 70 кілометрів, або 0,01 відсотка від загального розміру зірки. Цей вид ультра-HD означає, що раніше невидимі частини Сонця тепер стали помітні і це, в свою чергу, може розповісти нам більше про те, як саме складається таємнича магнітна атмосфера Сонця.

Магнітне поле і плазмові мотузки (або корональні петлі), які складають зовнішній шар Сонця, є важливою частиною механізму, який виробляє сонячні бурі — явище, яке в кінцевому підсумку може вплинути на нас тут, на Землі. Як тільки ми дізнаємося більше про те, як вони створюються, ми можемо краще підготуватися до них.


Наступна місія Hi-C повинна розповісти ще більше про те, як працює сонячна корона, тим більше що докладні дані можуть бути об'єднані з зображеннями з інших телескопів для створення ще більш чіткого портрета Сонця.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA приготувало сюрприз до 30-річчя космічного телескопа Hubble



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!