Головна Новини HI-tech космос SpaceX вперше відправить пілотовану місію до МКС: названа дата
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX вперше відправить пілотовану місію до МКС: названа дата

НАСА в п'ятницю оголосило, що планує запустити першу за майже 10 років пілотовану місію на території США в травні 2020 року

18 квітня 2020, 08:53 comments1810
Поділіться публікацією:
SpaceX вперше відправить пілотовану місію до МКС: названа дата

Керівник НАСА Джим Бриденстайн написав у твіттері, що космічна компанія мільярдера Ілона Маска SpaceX 27 травня відправить двох астронавтів НАСА на Міжнародну космічну станцію (МКС) на борту своєї ракети Falcon 9 з Флориди. Це перша місія компанії з людьми на борту.

Раніше американське космічне агентство повідомило, що місія, в якій 48-річний астронавт НАСА Боб Бенкен і 52-річний Дуг Херлі вирушать на космічну станцію в капсулі Dragon екіпажу SpaceX, буде запущена десь у травні.

Як і в більшості масштабних місій, нова дата може бути перенесена. Якщо все піде за планом, місія стане першою, коли НАСА запускає своїх астронавтів з американської землі з моменту завершення програми "Космічна транспортна система" в 2011 році. З тих пір НАСА робить ставку на російську космічну програму для доставки космонавтів на МКС.

Місія в наступному місяці стане останнім випробуванням для екіпажу Dragon, перш ніж запустити регулярні польоти з людьми. Boeing Co розробляє свій конкуруючий Starliner astronaut taxi, який повинен також доставляти людей в космос.

Агентство обмірковує, чи варто продовжити перебування Бенкена і Херлі на борту космічної станції з тижня, як спочатку планувалося, до шести місяців, щоб забезпечити безперервне укомплектування штату американських астронавтів на станції.

Спочатку подібний запуск був запланований на 2017 рік, але його доводилося неодноразово переносити. Затримки з розробкою екіпажів Dragon і Boeing Starliner НАСА змусили купувати більше місць для екіпажу у російського космічного агентства, що обходиться все дорожче, оскільки Москва скорочує свою програму "Союз" всього до двох місій на рік.

Раніше "Коментарі" писали, що компанія SpaceX випустила першу версію свого керівництва по експлуатації космічного корабля Starship, ракети-носія наступного покоління, яку вона в даний час розробляє в Бока-Чіка, штат Техас. Керівництво не настільки докладне, як ті, які існують для іншого, оперативного космічного корабля запуску SpaceX, але воно дає глибоке розуміння того, як SpaceX передбачає використання Starship, в тому числі в якості вантажного откатчика великої місткості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!