Головна Новини HI-tech космос NASA розповіло, як доставить марсіанський грунт на Землю
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA розповіло, як доставить марсіанський грунт на Землю

Задумка NASA виглядає неймовірно, але поки що це всього лише теорія

19 квітня 2020, 08:35 comments2396
Поділіться публікацією:
NASA розповіло, як доставить марсіанський грунт на Землю

Американське космічне агентство NASA і Європейське космічне агентство планує в 2031 році вперше в історії привезти на Землю зразки ґрунту з Марса.

Те, що NASA має намір зібрати зразок ґрунту з Марса та доставити його на Землю, добре відомо — про це говорили багато разів. Але як воно буде збирати грунт з поверхні далекої планети і доставляти його на Землю?

Перша частина плану вже опублікована: вона спирається на марсохід Mars Perseverance, який в даний час знаходиться на стадії підготовки до запуску в липні, незважаючи на пандемію. Mars Perseverance виконає відбір проб грунту з використанням свердла і совка, заповнить 30 маленьких пробірок результатами своїх марсіанських занурень і збереже їх на борту.

Другий космічний корабель вирушить на Марс в 2026 році і прибуде в 2028 році. Він приземлиться біля Mars Perseverance в кратері Джезеро. Далі він розгорне другий марсохід, який перебереться на Mars Perseverance, збере пробірки з пробами і помістить їх в апарат Mars ascent vehicle, який також поставляється з ним. Ця маленька ракета запустить себе і зразки на орбіту. До речі, це буде перший запуск космічного корабля з поверхні Марса.

У цей момент третій космічний корабель, що очікуватиме поблизу, синхронізує свою орбіту з ракетою, підбере її і повернеться з нею на Землю, де здійснить контрольовану посадку в 2031 році.

Слід не забувати, що поки що це тільки теорія. Реального космічного корабля ще не існує і, ймовірно, не буде ще довгий час. Тим не менш, слід визнати, що NASA заявило про дуже амбітний проект.

Як повідомляло видання "Коментарі", космічний телескоп NASA виявив придатну для життя планету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!