Головна Новини HI-tech космос Перший іранський військовий супутник вийшов на орбіту
commentss НОВИНИ Всі новини

Перший іранський військовий супутник вийшов на орбіту

Іранські військові оголосили про вдале виведення на орбіту військового супутника Noor

22 квітня 2020, 13:46 comments1698
Поділіться публікацією:
Перший іранський військовий супутник вийшов на орбіту

Іранський Корпус вартових ісламської революції (КВІР) заявив у середу, що він успішно запустив перший військовий супутник країни на орбіту. Це відбувається на тлі підвищеної напруженості взаємин зі Сполученими Штатами з приводу ядерних і ракетних програм Тегерана.

Представники США заявили, що вони побоюються, що балістична технологія дальнього радіусу дії, яка використовується для виведення супутників на орбіту, також може бути використана для запуску ядерних боєголовок. Тегеран заперечує твердження США про те, що така діяльність є прикриттям для розробки балістичних ракет і заявляє, що ніколи не займався розробкою ядерної зброї.

"Перший військовий супутник Ірану, Noor, був запущений сьогодні вранці з центральної пустелі країни. Запуск був успішним і супутник вийшов на орбіту", -заявило державне телебачення.

Супутник обертається навколо на орбіті в 425 км над поверхнею Землі, повідомляється в офіційній заяві КВІР. Іранські військові заявили, що використовували ракету Qased для запуску Noor, при цьому не повідомляючи подробиць про технологію. Телевізійні кадри показали, що на супутниковому носії був написаний вірш Корану, який мусульмани часто повторюють під час подорожі: "Слава Тому, хто підкорив це нам, оскільки ми ніколи не змогли б зробити це своїми власними зусиллями".

Як повідомляло видання "Коментарі", американці відправили СМС-повідомлення з космічного супутника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!