Головна Новини HI-tech космос Американці створили геологічну карту Місяця
commentss НОВИНИ Всі новини

Американці створили геологічну карту Місяця

Перша в світі повна карта Місяця повинна допомогти майбутнім космічним місіям

24 квітня 2020, 14:16 comments2364
Поділіться публікацією:
Американці створили геологічну карту Місяця

У NASA з'явився новий ресурс, який допоможе агентству планувати майбутні місії на Місяць. Геологи створили першу карту скель на поверхні Місяця. Місячна карта, звана Об'єднаною геологічною картою Місяця, була створена Геологічною службою США (USGS), NASA і Місячним планетарним інститутом.

Барвиста карта розроблена, щоб діяти як зразок геології поверхні Місяця і буде "неоціненною для наукової спільноти, викладачів та громадськості". Карту створили, використовуючи інформацію з шести регіональних карт епохи "Аполлона" і оновленої інформації про більш пізні супутникові місії на Місяць.

Різні кольорові області показують типи гірських порід і специфічні особливості поверхні, щоб допомогти майбутнім дослідникам. Цифрова карта USGS доступна онлайн безкоштовно і показує "неймовірну деталізацію" геології Місяця в масштабі від одного до п'яти мільйонів.

Це перший випадок, коли вся місячна поверхня була повністю нанесена на карту і рівномірно класифікована вченими. Це вкрай важливо для реалізації більш авантюрних місій на Місяць, які планують NASA та інші космічні агентства.

Як повідомляло видання "Коментарі", орбіту Землі перетнуть відразу два небезпечних астероїда.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!