Величезний астероїд наблизиться до Землі 29 квітня

На фотографіях астероїд ніби одягнув захисну маску

Великий астероїд 1998 OR2 наближається до Землі і наблизиться максимально близько вже 29 квітня. Діаметр астероїда — 1,5 кілометра. Про це повідомили у виданні BBC.

Величезний астероїд виявили ще в 1998 році, і вже тоді вважали потенційно небезпечним для нашої планети за періодичного наближення на земній орбіті. За даними Національного управління з аэронавстике і дослідженню космічного простору (NASA), астероїд 1998 OR2 наблизиться до планети Земля вже 29 квітня, але в цей раз пролетить на безпечній відстані приблизно 6,2 мільйона кілометрів.

Астрономи з обсерваторії в Пуерто-Ріко сфотографували небесне тіло, яке на фото ніби навело захисну маску. Вчені пожартували, що астероїд знає про пандемію коронавіруса Covid-19 на планеті, повз якої скоро буде пролітати.

Астрономи також обавили, що наступного разу цей же астероїд наблизиться до Землі в 2079 року і буде в 3,5 рази ближче до нашої планеті, ніж цього разу.

Як повідомляв портал "Коментарі", PepsiCo зупинила рекламу з Регіною Тодоренко після її засудження жертв домашнього насильства.