Космічний телескоп NASA показав унікальні знімки загибелі комети

Космічний телескоп NASA представив знімки з 25 частинами "померлої" комети

Комета ATLAS (формально відома як C / 2019 Y4) розпалася і два нових зображення з космічного телескопа Hubble показують, що комета розкололася на 25 частин.

Після того, як 29 грудня 2019 року комета була виявлена роботизованою знімальному системою ATLAS, вона почала швидко висвітлюватися. Однак у середині березня комета почала різко тьмяніти, і, як пізніше підтвердив ATLAS, її крижане ядро почало розпадатися і руйнуватися на відстані 146 мільйонів кілометрів від Землі.

Неймовірно, але Hubble зміг зафіксувати загибель цієї комети. 20 квітня космічний телескоп спостерігав 30 фрагментів комети, і всього кілька днів тому, 23 квітня, він виявив тільки 25 фрагментів. "Це дійсно захоплююче - і тому, що на такі події дуже круто спостерігати, і тому, що вони відбуваються не дуже часто. Більшість комет з такими фрагментами занадто тусклі, щоб їх бачити. Події такого масштабу відбуваються тільки один або два рази на десятиліття", - сказала у своїй заяві Цюаньчжи Йе з Університету Меріленда і керівник групи спостерігачів Hubble .

NASA приготувало сюрприз до 30-річчя космічного телескопа Hubble.