Головна Новини HI-tech космос Космічний телескоп NASA показав унікальні знімки загибелі комети
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічний телескоп NASA показав унікальні знімки загибелі комети

Космічний телескоп NASA представив знімки з 25 частинами "померлої" комети

30 квітня 2020, 14:05 comments2179
Поділіться публікацією:
Космічний телескоп NASA показав унікальні знімки загибелі комети

Комета ATLAS (формально відома як C / 2019 Y4) розпалася і два нових зображення з космічного телескопа Hubble показують, що комета розкололася на 25 частин.

Після того, як 29 грудня 2019 року комета була виявлена роботизованою знімальному системою ATLAS, вона почала швидко висвітлюватися. Однак у середині березня комета почала різко тьмяніти, і, як пізніше підтвердив ATLAS, її крижане ядро почало розпадатися і руйнуватися на відстані 146 мільйонів кілометрів від Землі.

Неймовірно, але Hubble зміг зафіксувати загибель цієї комети. 20 квітня космічний телескоп спостерігав 30 фрагментів комети, і всього кілька днів тому, 23 квітня, він виявив тільки 25 фрагментів. "Це дійсно захоплююче — і тому, що на такі події дуже круто спостерігати, і тому, що вони відбуваються не дуже часто. Більшість комет з такими фрагментами занадто тусклі, щоб їх бачити. Події такого масштабу відбуваються тільки один або два рази на десятиліття", — сказала у своїй заяві Цюаньчжи Йе з Університету Меріленда і керівник групи спостерігачів Hubble .

XNr3AOeVAdFOb_KFs87YEGYXI.png

Раніше в цьому місяці, 24 квітня, Hubble відзначив 30-річчя перебування в космосі. За ці 30 років космічний телескоп зробив понад 1,4 мільйона знімків, виявивши і відобразивши понад 47 000 об'єктів у космосі. Це призвело до безлічі неймовірних відкриттів, включаючи відкриття темної енергії. Зображення, зроблені Hubble, відкрили людству очі на те, наскільки прекрасний наш всесвіт насправді.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA приготувало сюрприз до 30-річчя космічного телескопа Hubble.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!