Головна Новини HI-tech космос США розробляють юридичний план видобутку ресурсів на Місяці
commentss НОВИНИ Всі новини

США розробляють юридичний план видобутку ресурсів на Місяці

США укладе кілька угод з країнами-партнерами в рамках плану по видобутку ресурсів на Місяці

6 травня 2020, 10:37 comments1927
Поділіться публікацією:
США розробляють юридичний план видобутку ресурсів на Місяці

Адміністрація Трампа розробляє юридичний план видобутку ресурсів на Місяці згідно з новою спонсорованою США міжнародною угодою під назвою Artemis Accords, повідомили Reuters люди, знайомі з пропонованим пактом. Угода стане останньою спробою залучити союзників до плану NASA з виведення людей і космічних станцій на Місяць протягом наступного десятиліття. Ця подія означає, що космічне агентство відіграє все більшу роль у здійсненні американської зовнішньої політики. Проект пакту офіційно ще не переданий союзникам США.

США та інші космічні держави розглядають Місяць в якості ключового стратегічного активу в космосі. Місяць також має значення для довгострокових наукових досліджень, які могли б забезпечити можливість майбутніх місій на Марс — діяльність, яка підпадає під режим міжнародного космічного права, що широко розглядається як застаріле.

Угоди Artemis Accords, названі на честь нової програми місячної програми NASA Artemis, пропонують "зони безпеки", які будуть оточувати майбутні місячні бази, щоб запобігти збитку чи перешкодам з боку конкуруючих країн або компаній, що діють в безпосередній близькості.

У найближчі тижні офіційні особи США планують домовитися про угоди з космічними партнерами, такими як Канада, Японія і європейські країни, а також з Об'єднаними Арабськими Еміратами. За повідомленнями джерел, Росія, головний партнер NASA на Міжнародній космічній станції, не буде раннім партнером в цих угодах, оскільки Пентагон все частіше розглядає Москву як ворожу по відношенню до американських супутників на орбіті Землі.

Як повідомляло видання "Коментарі", космічний телескоп NASA показав унікальні знімки загибелі комети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!