Головна Новини HI-tech космос Китайці успішно випробували 3D-принтер в космосі
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайці успішно випробували 3D-принтер в космосі

Два експериментальних зразки були успішно надруковані в космосі і повернені на Землю

12 травня 2020, 14:13 comments1838
Поділіться публікацією:
Китайці успішно випробували 3D-принтер в космосі

Китай здійснив орбітальний 3D-друк з використанням неперервних полімерних композитів, армованих вуглецевим волокном. Вони повернулися в поворотній капсулі китайського пілотованого космічного корабля нового покоління, який був запущений з космодрому Веньчан в південній китайській острівній провінції Хайнань і приземлився на посадковій площадці Дунфен в північній автономній області Внутрішня Монголія.

Це перший в Китаї тест 3D-друку на орбіті, в якому вперше в світі був реалізований космічний 3D-друк безперервних полімерних композитів, армованих вуглецевим волокном. Розроблена науково-дослідним інститутом CAST, система 3D-друку виконала заплановані завдання на орбіті минулого тижня.

Зображення, передані експериментальним космічним кораблем, показали, що два зразки були надруковані успішно і їх можна було чітко розрізнити. Дослідники будуть додатково перевіряти продуктивність повернутого принтера і роздрукованих зразків і нададуть всебічну оцінку.

Вуглецеве волокно широко застосовується в аерокосмічній галузі як легкий і міцний матеріал. Воно має велике значення для поліпшення характеристик композитних матеріалів. Обидва зразки в тесті були надруковані з безперервних вуглецевих волокнистих матеріалів, які закладуть важливу технічну основу для застосування 3D-друку композитних матеріалів в майбутньому.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ілон Маск збирається зняти кинобойовик в космосі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!