Головна Новини HI-tech космос Південна Корея вперше представила знімки свого екологічного супутника
commentss НОВИНИ Всі новини

Південна Корея вперше представила знімки свого екологічного супутника

Супутник Chollian-2B зробив знімки для перевірки найсучаснішого геостаціонарного пристрою Ocean Color Imager-2

12 травня 2020, 16:33 comments1923
Поділіться публікацією:
Південна Корея вперше представила знімки свого екологічного супутника

Міністерство науки Південної Кореї повідомило, що в країні з'явилися перші знімки, отримані за допомогою супутника для моніторингу навколишнього середовища, який чітко показує води навколо Корейського півострова.

Chollian-2B, перший геостаціонарний супутник країни, запущений з Французької Гвіани 18 лютого (за місцевим часом) і тепер знаходиться на фіксованій орбіті на висоті близько 35 786 км над екватором, забезпечив більш якісні, ніж очікувалося, початкові фотографії північно-східного азіатського регіону.

yixsK8Smy8bMMRGLW2pDTzw4S.jpg

Супутник вагою 3,4 тонни, розташований на довготі 128,25 градуса, робив знімки кілька разів: один раз 23 березня, другий раз 21 квітня і на наступний день. Знімки були зроблені для перевірки найсучаснішого геостаціонарного пристрою Ocean Color Imager-2 (GOCI-2).

Порівняно з існуючим супутником Chollian-1 просторова роздільна здатність цієї моделі в чотири рази краща, що дозволяє супутнику перевіряти порти, морські споруди, мости і зміни в стані води біля суші, а також розливи нафти.

Крім того, супутник має ще чотири смуги спостереження порівняно з колишнім супутником, який може використовувати все, від ультрафіолету до ближнього інфрачервоного діапазону. Міністерство заявило, що вчені будуть оптимізувати і калібрувати GOCI-2 в найближчі місяці, щоб повноцінні сервіси зображень могли почати роботу в жовтні, як і планувалося. Міністерство заявило, що життєвий цикл супутника становить десять років.

Як повідомляло видання "Коментарі", супутниковий інтернет Ілона Маска почне тестуватися через півроку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!