Головна Новини HI-tech космос Франція готує пілотів для керування супутниками
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція готує пілотів для керування супутниками

Перший пілот космічних супутником завершив навчання, готується ще один

26 травня 2020, 14:09 comments1881
Поділіться публікацією:
Франція готує пілотів для керування супутниками

Космічні супутники все ближче до того моменту, щоб стати повноцінними пілотованими апаратами. Національний центр космічних досліджень Франції (CNES) навчив першого в історії країни пілота управлінню космічними супутниками. Про це розповіла міністр збройних сил Франції Флоранс Парлі на своїй сторінці в Twitter.

"Вперше пілот військово-повітряних сил отримав кваліфікацію для управління супутником. Після проходження навчання в CNES він став інженером з управління супутниками". Навчання проходить другий офіцер. Вони є піонерами цього французького космічного суверенітету", — йдеться в замітці.

Національний центр космічних досліджень Франції заснований в 1961 році. До 2001 року CNES займався підготовкою французьких космонавтів, потім естафету перехопило Європейське космічне агентство.

У липні минулого року Франція змінила свою військово-космічну доктрину з оборонної на наступальну. У вересні минулого року було створено військово-космічне командування, а в перспективі ВПС Франції стануть повітряно-космічними силами. Військово-космічне командування розміщується в Тулузі, де також базуються філії CNES, космічне містечко і найбільший в Європі виробник супутників Thales Alenia Space.

Як повідомляло видання "Коментарі", Франція посилює правила контролю за шкідливим контентом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!