Головна Новини HI-tech технології Голосовий помічник Alexa підозрюється в порушенні конфіденційності
commentss НОВИНИ Всі новини

Голосовий помічник Alexa підозрюється в порушенні конфіденційності

Регулятори відправили до технологічної компанії Amazon запит щодо роботи голосового помічника Alexa

7 серпня 2019, 10:34 comments1590
Поділіться публікацією:
Голосовий помічник Alexa підозрюється в порушенні конфіденційності

Люксембурзький спостерігач за конфіденційністю даних заявив, що веде переговори з Amazon щодо голосових записів, зроблених клієнтами, які використовували "розумний" помічник фірми Alexa.

Регулятор є провідним наглядовим органом компанії в ЄС, що означає, що він координує розслідування бізнесу від імені інших країн-членів. На даний момент він не запустив формальне дослідження конфіденційності.

Amazon відмовилася від коментарів, але представник Національної комісії із захисту даних (CNPD) заявив, що громадяни "можуть подати заяву в нашу організацію або в його / її національний наглядовий орган", якщо у них виникнуть побоювання.

"На жаль, на даному етапі ми не можемо більш детально прокоментувати цей випадок, оскільки на нас лежить зобов'язання дотримуватися професійної таємниці", — додав він.

Стурбованість з приводу записів Alexa з'явилася в квітні після того, як інформаційне агентство Bloomberg поговорило з працівниками, які розшифрували кліпи для фірми.

В агентстві повідомили, що записи іноді запускалися "розумними" динаміками Amazon, які неправильно чули команду, яка повинна обмежувати передачу звуку назад фірмі. Також повідомляється, що вони включали щоденні розмови, а також були випадки підозри в сексуальному насильстві.

У свою чергу, Amazon говорить, що використовує людей-рецензентів для підвищення точності своїх технологій розпізнавання голосу, а також для розробки нових функцій. Хоча деякі з цих робіт виконуються у власних офісах Amazon, з'ясувалося, що деяким стороннім підрядникам було рекомендовано виконувати транскрипцію з дому.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google порушив власний заборона на рекламу зброї.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!