Головна Новини HI-tech технології Каліфорнійський холдинг Alphabet взявся за розробку власних підземних тунелів
commentss НОВИНИ Всі новини

Каліфорнійський холдинг Alphabet взявся за розробку власних підземних тунелів

За прогнозами розробників, їх проект обійдеться в п'ять разів дешевше, ніж Hyperloop Ілона Маска

8 серпня 2019, 11:37 comments1411
Поділіться публікацією:
Каліфорнійський холдинг Alphabet взявся за розробку власних підземних тунелів

Батьківська компанія Google – Alphabet – раніше почала активні розробки в сфері геотермальної енергетики. Так, минулого літа вона запустила фірму Кульбаба, яка зараз займається опаленням приватних будинків у штаті Нью-Йорк за допомогою теплових насосів. Dandelion використовує устаткування, яке качає воду з пластикових труб під землю на глибину 150 метрів, де грунт має постійну температуру 10°С. Потім ця підігріта (або охолоджена – залежно від ситуації) вода використовується для опалення будинків взимку або охолодження їх влітку.

Технологія, над якою працює HyperSciences, повинна зробити доступними більш високі температури шляхом більшого поглиблення під землю (до 7 км). Для швидкого і ефективного створення таких свердловин кожні кілька секунд бетонний снаряд вистрілюється в шахту на швидкості 5 Махів з допомогою вибухової суміші повітря і дизельних парів. Після удару снаряд випаровується, попутно руйнуючи тверду породу.

U02TJZhXErSSjqonoPmqhFw1q.jpg

В якості теплоносія в таких системах планується використовувати не воду, а силіконове масло, яке, знову ж таки, по пластикових трубах буде доставлятися на поверхню. Нагорі це тепло буде утилізуватися, наприклад, за допомогою термоелектричних генераторів, що виробляють електроенергію за рахунок різниці температур. В HyperSciences заявляють, що такі установки будуть більш ефективними, ніж сонячні панелі або вітряні турбіни, а вироблена ними електрика буде навіть дешевша, ніж у вуглеводневих електростанцій.

Крім того, HyperSciences розробляє систему для створення тунелів, яка використовує ту ж гіперзвукову технологію. Автори проекту запевняють, що вона буде в 5 разів дешевша, ніж будь-який інший існуючий аналог, а також дозволить прокладати підземні магістралі в 2,5 рази швидше.

З придбанням HyperSciences Google може стати серйозним конкурентом для The Boring Company та Ілона Маска, який всіма силами намагається здешевити і збільшити швидкість прокладки тунелів для надзвукових вакуумних поїздів Hyperloop.

Як повідомляє видання "Коментарі", Tesla збільшила масштаби виготовлення "сонячних" дахів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!