Головна Новини HI-tech технології Військово-морські сили США відмовляються від сенсорних екранів
commentss НОВИНИ Всі новини

Військово-морські сили США відмовляються від сенсорних екранів

Два інциденти, які призвели до загибелі моряків, змусили командування ВМС США переглянути своє ставлення до технологій

12 серпня 2019, 18:16 comments5309
Поділіться публікацією:
Військово-морські сили США відмовляються від сенсорних екранів

ВМС США замінює сенсорні екрани на есмінцях після того, як дисплеї стали причиною зіткнень. Незнайомість з сенсорними екранами призвела до двох нещасних випадків, які призвели до загибелі 17 моряків, йдеться в повідомленнях про інциденти.

За словами військових, погана підготовка означала, що моряки не знали, як використовувати складні системи в надзвичайних ситуаціях.

У звітах ВМС США розглядалися зіткнення за участю USS Fitzgerald в червні 2017 року і USS McCain в серпні 2017 року. Моряки "в переважній більшості" воліли керувати кораблями з колесами і дроселями, з'ясували під час опитувань екіпажів.

Fitzgerald зіткнувся з контейнеровозом недалеко від материкової частини Японії в результаті аварії, в якій загинули семеро моряків. McCain був біля берегів Сінгапуру, коли він зіткнувся з контейнеровозом, в результаті чого загинуло 10 членів команди ескадреного міноносця. Інциденти призвели до обвинувачення старших офіцерів у "вбивстві з необережності". Ще кілька були звільнені зі служби.

Розслідування показали, що обидва інциденти не можна було уникнути і вони були результатом "множинних збоїв". У зіткненнях в значній мірі винні сенсорні елементи управління, введені на эсминцах.

Сервісний новинний сайт USNI повідомив, що контр-адмірал Білл Галініс, який курирував проекти кораблів ВМС США, сказав, що системи управління були "дуже складними", тому що у суднобудівників було мало офіційних вказівок про те, як вони повинні працювати.

В результаті, за його словами, системи управління на різних кораблях мали мало спільного, тому моряки часто не були впевнені, де на екранах можна знайти ключові індикатори, такі як курс судна.

Крім того, за словами Галініса, опитування у флоті про ставлення до елементів управління, керованих дисплеєм, було "дійсно вражаючим".

"Ми відійшли від фізичних дроселів, і це, ймовірно, було першим відгуком флоту — вони сказали, просто дайте нам дроселі, які ми можемо використовувати", — сказав контр-адмірал Галинис.

ВМС США в даний час розробляють фізичні системи управління газом і колесами, які можуть замінити сенсорні екрани, повідомляє USNI. Планується запустити процес заміни сенсорних екранів улітку 2020 року.

Як повідомляло видання "Коментарі", армія США тестує командне використання дронів і роботів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!