Головна Новини HI-tech технології У Майамі з'являться стоянки для літаючих автомобілів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Майамі з'являться стоянки для літаючих автомобілів

"Повітряні гавані" будуть розміщені на дахах хмарочосів

19 серпня 2019, 11:47 comments1891
Поділіться публікацією:








У Майамі з'являться стоянки для літаючих автомобілів

У багатьох американських мегаполісах найвищі будівлі увінчані вертолітними майданчиками: вони стали своєрідною візитною карткою даунтауна. Зовсім скоро ще більшу кількість дахів буде зайнято "скайпортами" — спеціальними повітряними гаванями" для аеротаксі на базі літаючих автомобілів. Перша таке споруда вже зводиться на даху хмарочоса Paramount в Майамі.

Про плани розмістити "скайпорт" на даху 60-поверхового хмарочоса, який вміщує, згідно з проектом, понад 500 "висококласних" квартир і 20 "розкішних" пентхаусів, призначених для далеко не бідних людей, розповів директор комплексу району Miami WorldCenter Деніел Кодсі.

Підприємець впевнений, що літаючі автомобілі або дрони-таксі почнуть функціонувати вже в найближчі 5-10 років. Зрозуміло їх першими користувачами стануть багаті люди, у яких немає часу простоювати в пробках на перевантажених автомагістралях Майамі. І навіть якщо інженерам зараз не вдасться підігнати майданчик під вимоги транспорту майбутнього, перебудовувати дах хмарочоса цілком буде значно дорожче, ніж адаптувати вже заготовлену злітно-посадочну площадку, додав Кодсі.


Здача об'єкту запланована в цьому році. Як буде використовуватися "небесна гавань" до появи літаючих таксі, неясно — для вже існуючих вертольотів вона занадто мала.

Miami WorldCenter — споруджуваний комплекс будівель, створюваний у рамках концепції багатофункціонального проектування. Згідно цій містобудівній практиці, передбачається комбінування в рамках одного компактного району житлової, комерційної та адміністративної нерухомості.

Як повідомляє видання "Коментарі", м'ясо для космонавтів будуть друкувати в космосі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!