Головна Новини HI-tech технології Нідерланди запідозрили Microsoft в незаконному зборі особистих даних
commentss НОВИНИ Всі новини

Нідерланди запідозрили Microsoft в незаконному зборі особистих даних

Microsoft збирає дані про користувачів

27 серпня 2019, 22:05 comments1600
Поділіться публікацією:
Нідерланди запідозрили Microsoft в незаконному зборі особистих даних

Американська компанія Microsoft збирає дані користувачів операційних систем Windows Home і Windows Pro, що може порушувати положення про конфіденційності. Про це йдеться в заяві нідерландської Управління по захисту даних.

Повідомляється, що раніше регулятор виявив у Microsoft численні порушення правил конфіденційності щодо своїх клієнтів. В управлінні зажадали від компанії виправити ці порушення.

Як зазначили в регуляторі, вимоги були виконані, однак при повторній перевірці експерти виявили, що компанія збирає віддалено інші дані про користувачів.

"Microsoft виконала попередні угоди. Але в той же час, схоже, що Microsoft також збирає інші дані про користувачів віддалено. У результаті Microsoft все ще може порушувати правила конфіденційність", — йдеться в заяві регулятора.

Також повідомляється, що Управління захисту даних поділилося цими даними з іншими аналогічними організаціями в ЄС. Зокрема, цю інформацію отримав ірландський комітет із захисту даних (DPC) — там знаходиться європейська штаб-квартира Microsoft.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в Microsoft з'явилося оновлення у політиці конфіденційності: інформацію, отриману від голосового помічника Microsoft Cortana або програми Skype Translator, компанія може обробляти як автоматичними, так і ручними методами.

Раніше Microsoft спеціально наймала людей для прослуховування особистих діалогів користувачів. У компанії відзначили, що це робилося для вивчення контенту, який допоміг би поліпшити сервіс. Відзначимо, що не так давно повідомлялося про те, що компанія Фейсбук наймала сотні підрядників і платила їм за те, щоб вони розшифровували аудіоповідомлення користувачів. Раніше зазначалося, що IT-експерти компанії Microsoft повідомляли про атаку російськими хакерами корпоративних мереж через принтери і VoIP-телефони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!