Головна Новини HI-tech технології В Іспанії побудують "розумне" місто нового покоління
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії побудують "розумне" місто нового покоління

Завершити будівництва планується в 2028 році

30 серпня 2019, 12:29 comments3676
Поділіться публікацією:
В Іспанії побудують "розумне" місто нового покоління

В Іспанії буде побудоване унікальне "розумне" місто Elysium City. Цей населений пункт стане не тільки новим туристичним об'єктом, але й першим у Європі містом нового покоління.

Перше в Європі "розумне" місто з'явиться в Іспанії вже в 2023 році. У ньому будуть як житлові приміщення, так і туристичні об'єкти, зокрема залізнична станція, тематичний парк у стилі Disney, футбольний стадіон на 40 000 місць, кілька курортів і багато іншого. А також по всьому Elysium City буде доступний безкоштовний Wi-Fi.

За задумом розробників, Elysium City буде відповідати цілям ООН в галузі сталого розвитку. Серед них – чиста енергія, відповідальне споживання та якісна освіта. "Розумне" місто побудують в два етапи недалеко від міста Кастільбланко в автономії Естремадура на південно-заході Іспанії.

_owpYWd_Q2fMpA9wlkKROkgp2.jpg

Перший етап будівництва, який завершиться в 2023 році, передбачає зведення чотирьох готелів з казино, аквапарка і тематичного парку в стилі Disney, швидкісної залізниці, кількох ресторанів, торговельно-розважальних центрів, поля для гольфу, стадіону та міських служб.

Планується, що в Elysium City буде до двох тисяч житлових об'єктів. У цих кварталах облаштують зелені зони з велосипедними доріжками і стежками здоров'я, оснастять інтелектуальною вуличною інфраструктурою на сонячних батареях, "розумним" вуличним освітленням і цифровими автобусними зупинками.

На другому етапі будівництва, яке завершиться в 2028 році, в місті з'являться нові розкішні готелі, центр верхової їзди і гоночна траса "Формули-1".

WBVnJS8C8XbgzSrUebnkipMcV.jpg

Також по всьому місту будуть встановлені "розумні" кіоски з розкладом руху громадського транспорту, прогнозом погоди і різноманітними попередженнями. Протягом першого року роботи місто розраховує залучити 4,5 мільйона відвідувачів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ілон Маск пообіцяв презентувати електро-пікап в цьому році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!