Головна Новини HI-tech технології Канадський винахідник створив куртку з QR-кодами
commentss НОВИНИ Всі новини

Канадський винахідник створив куртку з QR-кодами

За допомогою свого винаходу Філіп Сівек сподівається вирішити проблему з велоспидестами на дорогах

10 вересня 2019, 14:23 comments2272
Поділіться публікацією:
Канадський винахідник створив куртку з QR-кодами

Спеціальна куртка, яка допомагає автономним транспортним засобам "бачити" велосипедистів, отримала приз на міжнародній конференції дизайнерів.

Світловідбиваюча куртка, створена студентом-дизайнером Філіпом Сивеком, включає в себе кілька QR-кодів, які в один прекрасний день можуть допомогти легковим автомобілям і вантажівкам краще виявляти велосипедистів і зрозуміти їх передбачувані рухи.

Компанія Siwek, що базується у Ванкувері, Канада, отримала нагороду на недавній Міжнародній конференції дизайнерів IDEA в Чикаго, штат Іллінойс.

У повідомленні на своєму веб-сайті, що пояснює дизайн куртки, Сівек зазначає, що велосипедисти являють собою унікальну проблему для автономних транспортних засобів, оскільки вони "легкі, спритні і швидкі".

qPNp1HMQWx54FWLjW5vrGkutt.jpg

Інші труднощі можуть виникнути через їх "відкриті структури, малу масу і мінімальні площі поверхні", сказав Сівек. "Трубчаста рама і дротяна конструкція не дають лидару можливості отримати достатньо лазерних ударів для правильного виявлення".

Дизайн та розміщення QR-кодів є ключем до продуктивності куртки. Бачачи різні штрих-коди в різних місцях, автономний автомобіль буде розпізнавати не тільки те, що велосипедист попереду, але і те, на яку частину велосипедиста він дивиться, що дозволяє йому краще розуміти контекст об'єкта в його середовищі.

Сівек також припустив, що програмне забезпечення транспортного засобу може бути розроблено для розуміння рухів тіла велосипедиста при вказівці на намір змінити смугу руху або повернути.

Оскільки сенсорна технологія продовжує вдосконалюватися, можливо, що в найближчі роки заходи безпеки, подібні цій, не потрібні. Тим не менш, завжди приємно бачити, що винахідники-початківці отримують визнання за свої інноваційні ідеї.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ілон Маск зіллє воєдино мозок людини і комп'ютер.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!