Головна Новини HI-tech технології Експерти розкритикували проект "розумного" міста Google
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розкритикували проект "розумного" міста Google

Експерти вважають, що в представленому проекті занадто багато "технологій задля технологій"

13 вересня 2019, 10:37 comments1764
Поділіться публікацією:
Експерти розкритикували проект "розумного" міста Google

У проекті компанії Google по створенню розумного міста "з Інтернету" в покинутій прибережній зоні Торонто занадто багато "технологій задля технологій". Про це заявила незалежна група експертів. Вона також звинуватила компанію в тому, що Google занадто розпливчасто пояснює те, що планує впровадити.

Деякі з запланованих нововведень "неактуальні або непотрібні", вважають експерти і, схоже, інтереси простих жителів Торонто взагалі не беруться в розрахунок. Багато хто з жителів міста, наприклад, просто не розуміє, навіщо потрібні деякі інновації. Наприклад, датчики, які допомагають раціонально використовувати громадський простір. Група з 15 осіб, включаючи вчених, фахівців з міських технологій і юриспруденції, "визнала, що план, мабуть, не ставить громадянина в центр процесу розробки цифрових інновацій, як це було обіцяно на початку і необхідно для легітимності".

Експерти також радять обережно ставитися до технологій, які планується впроваджувати.

"Деякі інновації виглядали як "технологія заради технології" — складне технологічне рішення приймалося в ситуації, коли в цьому не було ніякої необхідності", — йдеться в заяві.

У свою чергу, представники компанії Sidewalk Labs, яка є відповідальною за створення "найрозумнішого кварталу на планеті", заявили, що консультувалися з тисячами торонтців з цього приводу і впевнені у лояльному ставленні до проекту з боку простих жителів міста.

Нагадаємо, що проект власного "розумного" міста компанія Google озвучила ще в 2016 році. Він, за словами компанії, повинен стати зразком урбанізму XXI століття. До реалізації цієї ідеї була підключена Sidewalk Labs — міська інноваційна організація, пов'язана з компанією Alphabet Inc. Її мета — покращити міську інфраструктуру за допомогою технологічних рішень та вирішити такі питання, як прожитковий мінімум, ефективний транспорт і використання енергії.

Як повідомляло видання "Коментарі", Китай обмежить використання системи розпізнавання облич в навчальних закладах.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!