Головна Новини HI-tech технології Китай вводить систему розпізнавання облич на станціях метро
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай вводить систему розпізнавання облич на станціях метро

Всупереч багатьом перевагам, правозахисники занепокоєні повсюдним впровадженням технології розпізнавання облич

23 вересня 2019, 16:35 comments2053
Поділіться публікацією:
Китай вводить систему розпізнавання облич на станціях метро

Найбільше технологічне місто Китаю, Шеньчжень, яке є домом для таких компаній, як OnePlus, Huawei і інтернет-гіганта Tencent, недавно дебютував з новою розробкою в сфері технології розпізнавання облич. Тепер люди старше 60 років можуть реєструватися на безкоштовні поїздки в метро, використовуючи своє обличчя в якості квитка.

Ця форма розпізнавання облич також експерементується в інших містах, включаючи Цзінань, Шанхай і Нанкін, повідомляє South China Morning Post.

Дана технологія була розроблена компанією Tencent спільно з оператором метро в Шеньчжені. Люди, старші 60 років, повинні зареєструватися в системі, щоб відкрити ворота. У Китаї клієнти можуть "оплачувати з посмішкою" на KFC з 2017 року, використовуючи програмне забезпечення розпізнавання облич Alipay компанії Alibaba.

Є кілька переваг використання системи розпізнавання облич таким способом. В першу чергу, це може прискорити рух пасажирів через бар'єри, щоб дістатися до платформ. Також буде легше запобігти шахрайству.

Однак використання такого роду технологій є спірним з точки зору втручання в особистий простір. До того ж, цей інструмент дозволяє сканувати зображення особи в громадських місцях, а потім порівнювати з зображеннями в "контрольних списках" поліції, що також турбує правозахисників.

Як повідомляло видання "Коментарі", Китай обмежить використання системи розпізнавання осіб в навчальних закладах.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!