Російський хакер зізнався у масштабній кібератаці проти США

Москвич Андрій Тюрін визнав себе винним у банківському шахрайстві і змові з метою здійснення комп'ютерного злому

У понеділок російський хакер визнав себе винним в участі в глобальній багаторічній хакерській операції. Кібератакам була піддана низка американських компаній. Також була розроблена складна схема використання вкраденої інформації для маніпулювання акціями та ведення нелегального онлайн-бізнесу.

35-річний москвич Андрій Тюрін - перший, хто був засуджений у справі, яку прокурори назвали одним з найбільших розкритих злочинів про цифровий злом. Інформація про більш ніж 100 мільйонів клієнтів була скомпрометована, включаючи порушення 83 мільйонів облікових записів клієнтів в JPMorgan Chase в 2014 році.

"Велика хакерська кампанія Андрія Тюріна була спрямована проти великих фінансових установ, брокерських компаній, інформаційних агентств та інших компаній", - заявив у понеділок американський юрист Джеффрі С. Берман. Він додав, що інформація, яку зібрав хакер, є однією з найбільших крадіжок даних у США в рамках однієї фінансової установи.

Звинувачення проти трьох спільників зломщика ще очікують розгляду.

Тюрін визнав себе винним в окружному суді США на Манхеттені за шістьма пунктами звинувачення в скоєнні кримінального злочину. Вони включають шахрайство з використанням електронних засобів, банківське шахрайство і змову з метою вчинення комп'ютерного злому. Хакер може бути засуджений до довічного ув'язнення. Остаточне рішення буде винесене 13 лютого наступного року.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери зламали акаунт виконавчого директора соціальної мережі Twitter.