Головна Новини HI-tech технології Космічне агентство Великої Британії створює надзвуковий літак
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічне агентство Великої Британії створює надзвуковий літак

У разі успіху проекту політ з Англії до Австралії займе лише кілька годин

26 вересня 2019, 16:14 comments2048
Поділіться публікацією:
Космічне агентство Великої Британії створює надзвуковий літак

Час польоту з Лондона до Сіднея може бути на 80% коротше до 2030-х років, якщо гіперзвуковий ракетний двигун, розроблений у Великій Британії, відірветься від землі.

У вівторок на Космічній конференції Сполученого Королівства 2019 року Космічне агентство Великої Британії оголосило про те, що воно буде більш тісно співпрацювати з Австралійським космічним агентством в рамках угоди, названої "Перший у світі космічний міст".

Двигун Synergetic Air-Breathing Rocket Engine (SABRE), створений в Oxfordshire компанією Reaction Engines, мабуть, є перлиною в короні цього нового проекту.

"Коли ми здійснимо запуск ракетного двигуна SABRE, це може дозволити нам дістатися до Австралії, можливо, лише за чотири години", — сказав Грем Тернок, глава Космічного агентства Великої Британії.

Звернемо увагу, це більш ніж на 50% швидше, ніж крейсерська швидкість Конкорда — який раніше здійснював подорож між Нью-Йорком і Парижем приблизно за 3,5 години — і відповідає рекорду швидкості самого швидкого реактивного літака, коли-небудь зробленого, Lockheed SR-71 Blackbird.

Двигун SABRE призначений для досягнення швидкості більше 5 Махів в атмосфері Землі. У космосі він зможе розвинути швидкість до 25 Махів. Зазначимо, що еталонний 1 Мах прирівнюють до 1 198,8 км/г. Швидкість від 1 до 5 Махів вважається надзвуковим, більше 5 Махів — гіперзвуковим, а з 23 Махів починається космічна швидкість.

Двигун використовує повітря з атмосфери, забезпечує велику ефективність використання палива і меншу вагу, ніж існуючі ракетні двигуни, які повинні нести власний запас кисню.

Зараз компанія Reaction Engines завершує будівництво випробувального комплексу в Бакінгемширі (Велика Британія), де відбудеться перша наземна демонстрація двигуна SABRE.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанія Airbus презентувала "розумний" пасажирський салон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!