Головна Новини HI-tech технології Британці створили датчик для вимірювання рівня антибіотиків у крові
commentss НОВИНИ Всі новини

Британці створили датчик для вимірювання рівня антибіотиків у крові

Нова розробка лондонських вчених допоможе здійснювати лікування пацієнтів більш швидко і ефективно

2 жовтня 2019, 12:04 comments1660
Поділіться публікацією:
Британці створили датчик для вимірювання рівня антибіотиків у крові

Лікування важко хворих пацієнтів може проходити більш ефективно завдяки датчику, який використовує крихітні голки для контролю за прийомом ліків, повідомляє BBC.

Команда з Імперського коледжу в Лондоні розробила сенсор, який постійно вимірює рівень антибіотиків у пацієнтів. Він здатний показати, як пацієнт відреагував на тип антибіотика, який йому дали.

За словами експертів, методика показала багатообіцяючі результати, але потрібна додаткова робота, щоб зробити її досить надійною для використання в лікарнях. 

Доктор Тімоті Роусон, який допомагав розробити датчик, заявив, що у нього є потенціал для отримання результатів набагато швидше, ніж у сучасній практиці.

rfAK-GkGk1LPNg1uFBTc9Kbhj.jpg

"Використовуючи просту пляма на шкірі руки або, можливо, в місці зараження, він може повідомити, яка кількість препарату використовується організмом, і надати нам життєво важливу медичну інформацію в режимі реального часу", — розповів він.

Датчик нагадує невеликий пластир з крихітними голками на нижній стороні, який може бути покритий ензимами, налаштованими для реакції на різні ліки. Голки у багато разів тонші людського волосся і досить малі, щоб ковзати між клітинами шкіри. Це дозволяє їм тестувати рідини організму, коли вони течуть між клітинами.

Дослідники стверджують, що інформація, яку збирає пластир, може допомогти пацієнтам отримати потрібну кількість антибіотиків і швидко виявити побічні реакції.

Як повідомляло видання "Коментарі", новітні технології дозволять оперативно виявити сепсис.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!