Головна Новини HI-tech технології Штучний інтелект допоможе виявити аневризми мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Штучний інтелект допоможе виявити аневризми мозку

Розроблений вченими інструмент здатний сканувати області мозку, в яких може знаходиться аневризма

15 жовтня 2019, 16:37 comments2404
Поділіться публікацією:
Штучний інтелект допоможе виявити аневризми мозку

Команда дослідників зі Стенфордського університету розробила інструмент штучного інтелекту (ШІ), який може допомогти виявити аневризми головного мозку. Інструмент виділяє області сканування мозку, які можуть містити аневризму.

"Було багато занепокоєння з приводу того, як машинне навчання буде насправді працювати в медичній сфері. Це дослідження є прикладом того, як люди залишаються залученими в діагностичний процес, якому допомагає інструмент штучного інтелекту", — розповіла Еллісон Парк, стенфордський аспірант.

Інструмент був побудований на основі алгоритму глибокого навчання HeadXNet, який допоміг лікарям правильно визначити до шести додаткових аневризм за 100 сканувань і привів до поліпшення загального консенсусу.

Інструмент може бути додатково навчений для виявлення інших захворювань всередині і за межами мозку. Але є деякі суттєві проблеми, які залишаються в цьому напрямку роботи. Як наголошується в прес-релізі, сучасні засоби перегляду сканування і інші машини просто не призначені для роботи з технологією машинного навчання. Тому дослідникам довелося створювати інструменти для інтеграції HeadXNet в засоби перегляду сканування.

Хоча успіх HeadXNet в цих експериментах є багатообіцяючим, досвід дослідників в області машинного навчання, радіології та нейрохірургії підказує, що необхідні подальші дослідження для загальної оцінки інструменту ШІ, перш ніж він може бути випущений в режимі реального часу при клінічному розгортанні.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект допоможе розшифрувати сувої з Геркуланума.











Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!