Головна Новини HI-tech технології Американські вчені навчили дрони самостійно знімати кіно
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські вчені навчили дрони самостійно знімати кіно

Дослідники з Університету Карнегі-Меллона навчили дрони ефективніше долати перешкоди під час зйомок

23 жовтня 2019, 18:00 comments1669
Поділіться публікацією:








Американські вчені навчили дрони самостійно знімати кіно

Вчені із Університету Карнегі-Меллона вдосконалили дрон компанії Skydio, який може автономно відстежувати власника і без сторонньої допомоги летіти за ним. Тепер пристрій здатний створювати відео-ролики, які не поступаються роботам професійних кінооператорів. Головна місія автономного дрона, який летить за користувачем і знімає його з повітря — навчитися долати перешкоди так, щоб це не впливало на якість відзнятого матеріалу.

Часто, незважаючи на те, що дрони можуть утримувати модель в кадрі, вони починають облітати небезпечні місця. Наприклад, гілки або дроти. Це призводить до зниження якості створеного матеріалу. Інженери університету впровадили в дрон кілька лидаров для картування місцевості в 3D, а також розробили нейромережу, яка може заздалегідь спрогнозувати необхідну траєкторію польоту з урахуванням особливостей місцевості.


Потенційно такі системи дозволять зробити зйомки фільму більш доступними, навіть якщо бюджетні кошти досить обмежені. Однак, цю систему можна використовувати не тільки для зняття кіно, але і для проведення пошуково-рятувальних операцій або дистанційного спостереження. Корисними вони можуть виявитися й у зоні бойових дій.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Голландії міні-дрони допоможуть боротися з шкідниками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!