Головна Новини HI-tech технології Конгрес США сумнівається в надійності криптовалюти Libra
commentss НОВИНИ Всі новини

Конгрес США сумнівається в надійності криптовалюти Libra

На думку конгресменів, дітищем Марка Цукерберга можуть скористатися злочинці і терористи

24 жовтня 2019, 10:10 comments1519
Поділіться публікацією:
Конгрес США сумнівається в надійності криптовалюти Libra

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг спробував переконати американських скептиків у безпеці цифрової валюти Libra. На слуханні у Вашингтоні члени Конгресу розкритикували плани створення платіжної системи, побоюючись, що її можуть використовувати злочинці і терористи. Цукербергу також висловили недовіру, нагадавши, що раніше він вже брехав регулюючим органам США.

Цукерберг у свою чергу заявив, що Libra не будуть запущені без схвалення уряду. Він пообіцяв, що Facebook покине Асоціацію Libra, якщо консорціум спробує запустити криптовалюту без дозволу американських регуляторів. Нагадаємо, що вісім з 28 членів-засновників Асоціації Libra, створеної для незалежного управління валютою, вже залишили проект. У їх числі Mastercard, Visa, eBay і PayPal.

Між тим, регулятори у всьому світі продовжують висловлювати занепокоєння з приводу проекту. Група G7 заприсяглася заблокувати його, якщо Facebook не зможе довести, що це безпечно. Є побоювання, що валюта може бути використана для відмивання грошей, порушення глобальної фінансової системи або надання Facebook занадто великого контролю над даними користувачів.

Цукерберг запевнив, що він розуміє зауваження щодо Libra, але сповнений рішучості продовжувати проект. Він заявив, що Libra є яскравим прикладом "американських інновацій" і може допомогти більш ніж мільярду людей, що не мають банківського рахунку, в усьому світі. Також керівник Facebook додав, що його компанія не буде контролювати Асоціацію Libra і замість цього займатиме одне місце в раді директорів.

Втім, свідчення Цукерберга були в основному зустрінуті зі скептицизмом. Члени Конгресу зосередилися на минулих помилках соціальної мережі у таких областях, як захист даних.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанія PayPal покинула Асоціацію Libra.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!