Головна Новини HI-tech технології Жертв катастроф будуть шукати за допомогою роїв маленьких дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

Жертв катастроф будуть шукати за допомогою роїв маленьких дронів

Випробування показали, що група маленьких дронів працює ефективніше, ніж один великий

25 жовтня 2019, 15:53 comments1520
Поділіться публікацією:
Жертв катастроф будуть шукати за допомогою роїв маленьких дронів

Рій крихітних автономних безпілотників знайшов двох "жертв катастрофи", незважаючи на те, що у кожної машини було надзвичайно обмежене зондування. Це стало яскравим прикладом ефективної роботи групи дронів.

Шість безпілотників досліджували офісне середовище без контролю з боку людини і зняла на камеру два манекени. Ці дрони були розроблені дослідниками з Університету їм. Делфта і Університету Радбуда в Неймегене (Нідерланди) і Університету Ліверпуля,

В оголошенні говорилося, що дослідження є "значним кроком в області робототехніки" і може призвести до появи пошуково-рятувальних роїв, які будуть діяти набагато швидше, ніж одиночні великі машини.

Під час демонстрації крихітні 33-грамові безпілотники були оснащені камерами і відправлені всередину офісного приміщення, щоб знайти два манекени, які замінювали жертв катастрофи. Шість безпілотників дослідили близько 80% відкритих кімнат за шість хвилин. Це набагато швидше, ніж було б можливо з одним дроном.

Дослідники стверджують, що роїння також корисно для резервування. Один безпілотник знайшов жертву, але не зміг відправити зображення через відмову камери. На щастя, інший безпілотник також зняв жертву на камеру і зміг передати на базу необхідні дані.

Після досягнення базових можливостей польоту, таких як контроль швидкості і обхід перешкод, команда розробила метод, який дозволяє безпілотникам виявляти один одного і уникати зіткнень. Кожен дрон мав чіп бездротового зв'язку і реагував на рівень сигналу між ними. Основною перевагою цього методу було те, що він не вимагав додаткового обладнання для дрону.

Як повідомляло видання "Коментарі", вчені навчили дрони розпізнавати живих і загиблих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!