Головна Новини HI-tech технології Компанії Mozilla і Element AI розробляють етичний штучний інтелект
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанії Mozilla і Element AI розробляють етичний штучний інтелект

Mozilla і Element AI сподіваються, що їм вдасться повернути довіру користувачів до технологій ШІ

29 жовтня 2019, 11:52 comments1390
Поділіться публікацією:
Компанії Mozilla і Element AI розробляють етичний штучний інтелект

Компанія Mozilla оголосила про партнерство з Element AI, щоб підтримати використання етичного штучного інтелекту (AI). У понеділок технічний гігант заявив, що стратегічне партнерство між Mozilla і Element AI спрямоване на вирішення питання "як нові технології та інструменти AI створюють проблеми і можливості для сучасних цифрових кордонів".

Зокрема, етичний чинник ШІ та його додатків викликає занепокоєння. ШІ, незважаючи на свою молодість, вже зарекомендував себе у випадках використання, які приносять користь людству. Наприклад, у нейробіології для допомоги паралізованим пацієнтам у спілкуванні, діагностиці та для відстеження в наукових дослідницьких проектах.

Однак для будь-якої вартісної етичної мети ШІ може також використовуватися для додатків, які деякі можуть вважати неетичними. Наприклад, розробку безпілотної зброї та військових транспортних засобів, а також для масового спостереження.

Оскільки технологія продовжує розвиватися, важливо створювати додатки, які підтримують певний рівень етики (хоча який рівень, в свою чергу, є дискусійним питанням).

Element AI, постачальник корпоративного програмного забезпечення для ШІ, який підтримує партнерські стосунки з AWS, Microsoft, Nvidia і Intel, буде працювати з Mozilla для вивчення цих аспектів етичного управління ШІ.

Компанії також будуть працювати над "довірою до даних". Це нове технологічне рішення, створене на основі ШІ, для виміру і підтримки контролю даних, що може стати ключовим фактором у процесі розробки ШІ-рішень для збору даних.

Mozilla і Element AI сподіваються створити інструменти довіри до даних, здатні замінити існуючу "зламану систему збору даних на основі згоди". Партнерство також включатиме фінансування і підтримку правових та політичних досліджень на основі AI.

Як повідомляло видання "Коментарі", браузери Google Chrome і Mozilla заблокували сертифікат безпеки уряду Казахстану.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!