Головна Новини HI-tech технології Центральний банк Китаю запустить власну криптовалюту
commentss НОВИНИ Всі новини

Центральний банк Китаю запустить власну криптовалюту

Китайський експерт вважає, що Libra Facebook приречена і його країна займе першість у випуску національної криптовалюти

29 жовтня 2019, 17:07 comments1823
Поділіться публікацією:
Центральний банк Китаю запустить власну криптовалюту

Хуан Кіфа, керівник китайського аналітичного центру і віце-голова CCIEE (Китайського центру міжнародних економічних обмінів) заявив, що Центральний банк Китаю, ймовірно, буде першим, хто випустить власну національну цифрову валюту, оскільки Libra приречена на провал.

Виступаючи на саміті Шанхайського Бунду, Хуан Кифан, колишній заступник директора Комітету з фінансових та економічних питань, пояснив, як національна цифрова валюта може вплинути на світовий фінансовий ринок.

Під час свого виступу Хуан підтвердив, що кращий спосіб послабити криптовалюту, випущену приватними компаніями, такими як Libra компанії Facebook, це дозволити урядам і центральним банкам випустити власну цифрову валюту.

BPW0dO4Kuda4aRwJi0o_tGyyD.jpg

Експерт з економіки виступив з коментарями після заяви китайського президента Сі Цзіньпіна про те, що він буде заохочувати програму блокчейна в країні, а також новий закон про криптографії, який може прокласти шлях до запуску національної цифрової валюти Китаю.

Народний банк Китаю почав проводити дослідження криптовалюти ще в 2014 році і прагне розвивати свою національну цифрову валюту "Електронні платежі в електронній валюті" (DCEP) через Інститут досліджень цифрової валюти, створений у червні 2017 року.

У той час як китайські офіційні особи заявили, що DCEP не є копією Libra Facebook, центральний банк порівнює свою національну стабільну монету з Libra в кількох документах.

Як повідомляло видання "Коментарі", конгрес США сумнівається в надійності криптовалюти Libra.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!