Головна Новини HI-tech технології Південнокорейський автовиробник Hyundai представив вантажівку на водневому паливі
commentss НОВИНИ Всі новини

Південнокорейський автовиробник Hyundai представив вантажівку на водневому паливі

Футуристичний HDC-6 компанії Hyundai призначений в першу чергу для США і Європи

30 жовтня 2019, 15:38 comments2782
Поділіться публікацією:
Південнокорейський автовиробник Hyundai представив вантажівку на водневому паливі

Південнокорейська компанія Hyundai представила концепцію вантажного автомобіля з тяжкими паливними елементами на Північноамериканській виставці комерційних автомобілів. Футуристичний HDC-6 Neptune покликаний "вивчати можливості на ринку комерційних автомобілів США".

HDC-6 Neptune — це напівпричіп, який можна віднести до класу 8 в США. Аеродинамічний корпус вантажівки з паливними елементами візуально нагадує поїзди Streamliner або причепи Airstream.

На виставці Hyundai об'єднав напівпричіп з паливними елементами і концептуальний причіп з охолодженням чистої енергії. Причіп, названий HT Nitro ThermoTech, був розроблений для перевезення холодних вантажів. Але Hyundai також повідомляє, що завдяки азотній системі охолодження, у нього на 90% кращий баланс CO2. Завдяки кращій ізоляції, причіп повинен не тільки охолоджуватися швидше, але і працювати безшумно.

Hyundai ще не надав дані про продуктивність приводу HDC-6 Neptune, але можливо вони стануть відомі на прес-конференції, присвяченій Північноамериканської виставці комерційних автомобілів. Можна лише сказати, що Hyundai не має наміру фокусуватися тільки на водневому двигуні.

"Для комерційних транспортних засобів паливні елементи ідеально підходять для вантажних автомобілів великої вантажопідйомності і великих відстаней пробігу завдяки більшій дальності руху, більшому корисному навантаженню, меншому часу заправки і, в кінцевому підсумку, більш низьким витратам", — розповіли в компанії.

Hyundai не розкриває ніяких подробиць про свої плани виходу на ринок США — лише заявляє про те, що "шукає можливості". В Європі вантажівка з паливними елементами Hyundai вже більш реальна, але набагато менш футуристична. До 2025 року Hyundai планує вивести на швейцарський ринок в цілому 1600 вантажівок з паливними елементами. Перші 50 Hyundai H2 XCIENT повинні бути поставлені вже до 2020 року. Два паливних елемента видають 95 кВт кожен, а водень, який зберігається в семи цистернах, дає напівпричепу можливість проїхати 400 км з нульовим рівнем викидів.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанія Hyundai розробила унікальний екзоскелет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!