Головна Новини HI-tech технології Компанія Facebook забезпечить кібербезпеку виборів у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Facebook забезпечить кібербезпеку виборів у США

Марк Цукерберг розповів про наміри інших держав взяти під контроль вибори в США

5 листопада 2019, 10:10 comments1384
Поділіться публікацією:
Компанія Facebook забезпечить кібербезпеку виборів у США

У понеділок компанія Facebook оприлюднила нові плани з боротьби з втручанням у вибори 2020 року, які пройдуть в США. Соціальна мережа буде чітко маркувати новини, що надходять з державних ЗМІ, і забезпечить більшу прозорість походження сторінок на Facebook. 

В інтерв'ю виданню NBC News генеральний директор Facebook Марк Цукерберг заявив, що компанія завадила новим кампаніям по втручанню у виборчий процес з Росії та Ірану, які вона вважає основою для майбутніх маніпуляцій.

"Сьогодні ми бачимо, що Росія, Іран і Китай все більш витонченою тактикою намагаються втручатися у вибори", — повідомив Цукерберг. Він також нагадав, що Facebook давно бере участь у захисті виборчих процесів. І не тільки в США. З 2016 року компанія забезпечувала кібербезпеку виборів у Франції, Німеччині, Індії, Мексиці та Бразилії.

У зв'язку з активізацією виборчої кампанії 2020 року, предметом постійних дебатів стало рішення Цукерберга про допуск політичної реклами в соціальну мережу Facebook. Засновник Facebook заявив, що компанія бере участь у різних проектах, спрямованих на боротьбу з втручанням у вибори. При цьому вона прагне дотримуватися принципів свободи слова і дати можливість кожному кандидату донести до виборців свої думки.

Оголошені в понеділок зміни стосуються більш великих ініціатив, які Facebook висунув у відповідь на вибори в США 2016 року, після того як російській маніпуляційній кампанії було дозволено діяти без контролю. Цукерберг тепер бере на себе відповідальність Facebook за запобігання іноземних маніпуляцій на платформі. Він підкреслив, що у компанії зараз працюють більше 35 000 осіб, які займаються питаннями безпеки.

Крім того, Facebook буде підтримувати свій архів політичної реклами, який надає інформацію про рекламні оголошення, куплені політичними кандидатами на платформі.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook заблокував десятки ботів від кухаря Путіна за їх намагання вплинути на політику країн Африки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!