Головна Новини HI-tech технології "Розумні" пристрої можна зламати за допомогою лазерних променів
commentss НОВИНИ Всі новини

"Розумні" пристрої можна зламати за допомогою лазерних променів

Дослідники повідомили великим техно-гігантам про ще одну можливість злому їх гаджетів

6 листопада 2019, 11:36 comments2173
Поділіться публікацією:
"Розумні" пристрої можна зламати за допомогою лазерних променів

Дослідники провели експеримент, під час якого зуміли зламати "розумні" колонки, телефони та планшети, використовуючи лазерній промені. В результаті вони виявили, що "розумними" динаміками, на зразок Amazon Echo Dot, сприймають вплив лазера, як команди.
Використання "розумних" колонок вже давно стало темою для дискусії навколо проблем конфіденційності та можливості зламу. Тепер дослідники виявили несподівану вразливість — вплив на різні гаджети лазерних променів. Вчені з Токійського і Мічиганського університетів заявили, що можуть взяти під контроль голосові помічники Amazon Alexa, Google Assistant і Apple Siri, направляючи на них лазерні сигнали.
Дослідники опублікували статтю в New York Times, в якій розповіли, що їм вдалося обдурити Google Home, відкривши гаражні двері на відстані від 230 до 350 футів. Вони досягли цього результату, коли сфокусували лазери з телеоб'єктивом.
Лазери змушують мікрофони створювати електричні сигнали, як ніби вони чують чийсь голос. Можливо, хакер міг би використовувати цей метод для купівлі речей в Інтернеті, управління комутаторами "розумного будинку", віддаленого розблокування і запуску автомобіля, пов'язаного з динаміком.
В доповнення до "розумних" динаміків, дослідники перевірили цей метод на iPhone XR, Samsung Galaxy S9 і Google Pixel 2. Хоча їм довелося підійти до гаджетів набагато ближче, вони зуміли взяти їх під контроль.
Дослідники повідомили Amazon, Apple, Google, Ford і Tesla про цю потенційну проблему безпеки, зазначає Times. Компанія Amazon зреагувала на запит і заявила, що залучить фахівців для вивчення і усунення дефекту. У свою чергу, інші компанії не надали жодних коментарів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!