Британська компанія Aston Martin представила спортбайк AMB 001

Виробництво нових мотоциклів AMB 001 буде обмежене всього 100 екземплярами

Компанія Aston Martin і британський виробник мотоциклів Brough Superior представили спортивний мотоцикл з турбонаддувом і обмеженим пробігом.

Aston Martin об'єднався з легендарним британським виробником мотоциклів Brough Superior, щоб створити обмежений випуск спортивного мотоцикла тільки для треку. Виробництво буде обмежене всього 100 екземплярами, кожен з яких буде коштувати € 108 000. Перші поставки очікуються до кінця наступного року.

Мотоцикл AMB 001 Aston Martin і Brough Superior, це концепт легкого спортивного мотоцикла з передньою вилкою і двома поперечними важелями, алюмінієвим поворотним важелем, титановими руків'ями, випускним колектором Inconel і панелями з конструкційного вуглецевого волокна. Ексклюзивні колеса мотоцикла також виготовлені з алюмінію.

Він оснащений турбодвигуном V-twin з подвійним верхнім розташуванням циліндрів з турбонаддувом потужністю 997 куб. см, який розвиває потужність в 178 кінських сил. Двигун з'єднаний з послідовною трансмісією з шістьма швидкостями. Завдяки широкому використанню легких матеріалів AMB 001, мотоцикл важить всього 180 кг.

Стиль AMB 001 є більш сучасним, ніж нинішні моделі Pendine Sand Racer і Super Sports 100 від Brough Superior. Кузов зроблений в традиційних гоночних кольорах Aston Martin - Stirling Green і матово-чорному. Розробники стверджують, що його аеродинамічні крила в стилі S-Curve, прикріплені до переднього обтекателю, забезпечують функціональну притискну силу. Зшиті вручну сідла і руків'я керма оздоблені шкірою Oxford Tan, а на передньому обтічнику розміщений цифровий приладовий відсік з відліками швидкості обертів двигуна і вибору передач.

Як повідомляло видання "Коментарі", американська компанія Harley-Davidson відновила виробництво електромотоциклів LiveWire.