Головна Новини HI-tech технології Уряд США відстрочив санкції проти компанії Huawei
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд США відстрочив санкції проти компанії Huawei

Санкції уряду США проти компанії Huawei набудуть чинності вже в наступному році

19 листопада 2019, 12:58 comments1948
Поділіться публікацією:
Уряд США відстрочив санкції проти компанії Huawei

Компанія Huawei отримала ще одну відстрочку санкцій, які на неї наклала адміністрація президента Трампа. Про це йдеться в документах Міністерства торгівлі США. Тепер обмеження набудуть чинності 16 лютого 2020 року.

На початку цього року, пославшись на заклопотаність з приводу електронного шпигунства, Сполучені Штати зробили спробу обмежити закупівлю обладнання у "іноземних супротивників". Це рішення було спрямоване безпосередньо на компанію Huawei, оскільки офіційні особи висловили стурбованість тим, що китайський уряд може використовувати її, щоб шпигувати за американцями. У свою чергу, компанія Huawei заперечує будь-які обвинувачення.

Але після першого оголошення санкцій, компанії Huawei і її дочірнім компаніям були швидко надані ліцензії на продовження роботи в США. А після того, як у серпні закінчилася 90-денна відстрочка, міністр торгівлі США Уілбур Росс надав ще одну. Це було зроблено для того, щоб сільські оператори мобільного зв'язку, які використовують техніку Huawei, мали час для заміни обладнання. Відстрочка повинна була закінчитися на цьому тижні, але США надали ще одне продовження. Тепер заборона набуде чинності після 16 лютого 2020 року.

Остання відстрочка наступила на тлі триваючих торгових переговорів між США і Китаєм. Незважаючи на те, що законодавці висловлюють заклопотаність з приводу національної безпеки, президент Трамп припустив, що остаточне рішення по Huawei може бути частиною торговельної угоди з Китаєм.

Як повідомляло видання "Коментарі", Huawei звинуватила владу США в кібератаках і обшуках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!