Головна Новини HI-tech технології Француз встановив рекорд дальності пробігу на вородородному двигуні
commentss НОВИНИ Всі новини

Француз встановив рекорд дальності пробігу на вородородному двигуні

Бертран Пікар без дозаправки проїхав 778 кілометрів і перетнув Францію на водневому автомобілі Hyundai Nexo

29 листопада 2019, 17:25 comments3987
Поділіться публікацією:
Француз встановив рекорд дальності пробігу на вородородному двигуні

Бертран Пікар, французький аеронавт, якому вдалося проїхати на водневому Hyundai Nexo 778 км (483 милі) через Францію без дозаправки. Таким чином був встановлений світовий рекорд.

Спочатку автомобіль залишив водневу станцію FaHyence у понеділок, 25 листопада, і на наступний день прибув в Музей авіації та космосу в Ле-Бурже без дозаправки.

"Завдяки цій пригоді ми довели, що з чистими технологіями нам більше не потрібні революційні експериментальні прототипи, щоб побити рекорди. Тепер кожен може зробити це за допомогою стандартних транспортних засобів з нульовим рівнем викидів. Нова ера в продуктивності починається в інтересах захисту навколишнього середовища", — заявив Пікард.

Пройшовши раніше згадані 778 км, Nexo подолав дистанцію в 49 км (30 миль), що залишилася, з дозаправкою. Під час поїздки пікар підібрав кілька знаменитих пасажирів, таких як Броно Ле Мер (французький міністр економіки і фінансів), Великий Герцог Анрі з Люксембургу, принц Альберт II з Монако та деякі інші.

В даний час Hyundai старанно працює над тим, щоб продемонструвати, наскільки ефективними і чистими можуть бути автомобілі з водневими паливними елементами. Нещодавно вони навіть завербували олімпійську спортсменку і змусили її бігати по біговій доріжці, перебуваючи у величезному міхурі, пов'язаному з вихлопом Nexo.

Як повідомляло видання "Коментарі", південнокорейський автовиробник Hyundai представив концепцію гібридного позашляховика.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!