Головна Новини HI-tech технології Американці представили реактивний дрон AB5 JetQuad
commentss НОВИНИ Всі новини

Американці представили реактивний дрон AB5 JetQuad

Дрон AB5 JetQuad обладнаний чотирма реактивними двигунами, а також має вантажопідйомність 18 кг

3 грудня 2019, 17:10 comments1845
Поділіться публікацією:








Американці представили реактивний дрон AB5 JetQuad

Американська компанія FusionFlight презентувала дрон AB5 JetQuad, обладнаний чотирма реактивними двигунами, здатними видавати в цілому 200 кінських сил. За повідомленнями компанії, AB5 є "найменшим і найпотужнішим у світі безпілотником з реактивним двигуном з можливостями вертикального зльоту і посадки [VTOL]".

Замість звичайних чотирьох електродвигунів і гвинтів, поточний прототип оснащений чотирма дизельними мікротурбинними реактивними двигунами, які виробляють 200 кінських сил (149 кВт) на повному газу. Завдяки запатентованій векторній системі, відомій як H-конфігурація, тяга цих двигунів може бути спрямована або на переміщення дрона вертикально при зльоті та посадці, або горизонтально під час польоту.

За наявною інформацією, серійна версія дрона буде розвивати максимальну швидкість понад 483 км / год. При цьому один заповнений паливний бак об'ємом 19 л придатний для 30-хвилинного зависання або 15-хвилинного крейсерського польоту. В майбутньому додавання таких компонентів, як форсажні камери, може значно підвищити його швидкість.


Він буде мати максимальну вантажопідйомність 18 кг, при цьому вантаж або прикріплюється до самого дрону, або бовтається на тросі під ним. Сам безпілотник важить заявлені 23 кг.

Генеральний директор FusionFlight Олександр Тейтс повідомив, що до 2021 року AB5 може з'явитися на ринку за ціною від 200 000 до 250 000 доларів США в залежності від моделі. Потенційні покупці, швидше за все, зроблять ставку на швидкість і потужність.

Як повідомляло видання "Коментарі", британців зобов'язали зареєструвати свої дрони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!