Головна Новини HI-tech технології Британські вчені створили штучні нервові клітини
commentss НОВИНИ Всі новини

Британські вчені створили штучні нервові клітини

Вчені з Університету Бата сподіваються, що штучні нервові клітини прокладуть шлях до лікування таких захворювань, як хвороба Альцгеймера і серцева недостатність

4 грудня 2019, 10:54 comments1919
Поділіться публікацією:
Британські вчені створили штучні нервові клітини

Вчені виготовили штучні нервові клітини. Це може стати початком розробки нових методів відновлення людського організму. Крихітні "мозкові фішки" діють, як справжні. Дослідники сподіваються, що з часом їх можна було б використовувати для лікування таких захворювань, як хвороба Альцгеймера.

Команда з Університету Бата використала комбінацію математики, обчислень та мікросхем, щоб придумати спосіб копіювання у формі схеми того процесу, який нервові клітини (нейрони) здійснюють природним шляхом. Нейрони передають сигнали до головного мозку та решти тіла. Вчені зацікавлені у їх тиражуванні через потенціал, який пропонує лікування таких захворювань, як Альцгеймер, де нейрони вироджуються або гинуть.

Професор Ален Ногарет з фізичного факультету Бата заявив, що новинка їхніх досліджень полягає в перенесенні електричних властивостей клітин мозку на синтетичні схеми, виготовлені з кремнію. "Досі нейрони були як чорні скриньки, але нам вдалося відкрити їх і зазирнути всередину. Наша робота забезпечує надійний метод відтворення електричних властивостей реальних нейронів в дрібних деталях", — сказав він.

UXbQMdQWC5qUNGrx3BjBMZYQE.jpg

Створення штучних нейронів, які реагують на електричні сигнали від нервової системи, було давньою метою в медицині. Дослідження включали проектування схем і пошук параметрів, які змушують схеми вести себе як справжні нейрони. Дослідники тиражували два типи нейронів: включаючи клітини гіпокампу, ділянки мозку, яка відіграє головну роль у пам’яті, та клітини мозку, що беруть участь у контролі дихання. Робота відкриває цілий ряд можливостей для відновлення втрачених нервових клітин через дегенеративні захворювання нейрона, включаючи медичні імплантати для лікування таких станів, як серцева недостатність та хвороба Альцгеймера.

Как сообщало издание "Комментарии", вчені в США і Китаї розробили "штучну шкіру".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!