Головна Новини HI-tech технології Китайська компанія Huawei оскаржує в суді рішення регуляторів США
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайська компанія Huawei оскаржує в суді рішення регуляторів США

Телекомунікаційний гігант Huawei оскаржить в суді рішення, що він становить загрозу національній безпеці США

5 грудня 2019, 10:32 comments1324
Поділіться публікацією:
Китайська компанія Huawei оскаржує в суді рішення регуляторів США

Китайський телекомунікаційний гігант Huawei подав у суд на рішення регулюючих органів США про те, щоб класифікувати його як загрозу національній безпеці. Це сталося після того, як Федеральна комісія із зв'язку США взяла під контроль сільських операторів мобільного зв'язку, використовуючи державний фонд у розмірі 8,5 млрд доларів, щоб викупити в них обладнання Huawei.

Компанія повідомила, що доказів того, що вона становить загрозу національній безпеці, не існує. Цей крок є черговим поворотом у серії протистояння між Huawei і США. Компанія звернулася в Апеляційний суд США з проханням скасувати рішення регуляторів.

Виступаючи на прес-конференції в штаб-квартирі Huawei в Шеньчжені, головний юрисконсульт компанії Сун Люпин сказав: "Уряд США ніколи не надавав реальних доказів того, що Huawei являє собою загрозу національній безпеці. Це тому, що цих доказів не існує".

Це друга юридична проблема в цьому році з боку компанії, оскільки вона бореться з політикою адміністрації Трампа. Huawei подала аналогічний судовий позов у травні, оскаржуючи рішення заборонити урядовим агентствам США купувати її обладнання. Huawei була залучена в суперечки на тлі запеклої торгової війни між двома найбільшими економіками світу. Нагадаємо, компанія відіграє провідну роль у виробництві і продажі ключових технологій для телекомунікаційної інфраструктури 5G.

Тим часом Вашингтон чинить тиск на інші країни, щоб вони не дозволили Huawei побудувати свою критично важливу телекомунікаційну інфраструктуру 5G. На саміті НАТО у Великій Британії в середу британський прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що рішення про те, чи надати Huawei роль у створенні британських мереж 5G, буде засноване на забезпеченні подальшого співробітництва з США по обміну розвідданими.

Як повідомляло видання "Коментарі", Huawei прибрала американські компоненти зі своїх смартфонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!