Головна Новини HI-tech технології Китайські громадяни проти системи розпізнавання облич
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайські громадяни проти системи розпізнавання облич

Згідно з опитуванням Пекінського дослідницького інституту майже 80 % китайців проти використання системи розпізнавання облич

6 грудня 2019, 10:52 comments1990
Поділіться публікацією:
Китайські громадяни проти системи розпізнавання облич

Опитування, проведене Пекінським дослідним інститутом, свідчить про зростаючу протидію китайських громадян системі розпізнавання облич. Близько 74% респондентів заявили, що хотіли б мати можливість використовувати більш традиційні методи ідентифікації замість технологій для перевірки своєї особистості. Занепокоєння з приводу злому або витоку біометричних даних було основною проблемою, про яку говорили 6 152 респондента.

Нагадаємо, що системи розпізнавання облич впроваджуються на станціях, у школах і торгових центрах по всій країні. Опитування, вперше опубліковане виданням The Financial Times, було проведене Дослідницьким центром щодо захисту особистої інформації Нанду. Це було одне з перших великих досліджень громадської думки з цього питання в материковому Китаї. Близько 80% респондентів заявили, що стурбовані тим, що оператори систем розпізнавання облич застосовують слабкі заходи безпеки. Ще 57% респондентів висловили стурбованість з приводу відстеження їх рухів.

Крім того, 84% людей заявили, що хочуть мати можливість переглядати дані, зібрані на них системами розпізнавання облич, та вимагати їх видалення. Більшість заявили, що вони хотіли б мати можливість використовувати посвідчення особи, водійські права та / або паспорти в якості альтернативи. Але опитування також показало, що від 60 до 70% жителів Китаю вважають, що розпізнавання облич робить громадські місця більш безпечними.

Також Китай був визнаний найгіршим з 50 країн, згідно з дослідженням, присвяченому тму, наскільки широко і інвазивно використовуються біометричні системи ідентифікації і спостереження. Дослідження проводилися фірмою Comparitech, яка спеціалізується на кібербезпеці. У ньому говориться, що в Китаї немає спеціального закону про захист біометричних характеристик громадян і підкреслюється "відсутність гарантій для працівників на робочому місці".

Як повідомляло видання "Коментарі", китайська компанія Huawei оскаржує в суді рішення регуляторів США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!