Португалія не підтримає санкції проти Huawei

Португальці не мають наміру приєднатися до санкцій проти Huawei

Міністр закордонних справ Португалії Аугусто Сантуш Сілва повідомив, що уряд Португалії буде дотримуватися суворих правил внутрішнього розпорядку та Європейського союзу (ЄС) у своєму запланованому публічному тендері для мобільної мережі 5G наступного покоління.

На спільній прес-конференції з держсекретарем США Майком Помпео Сантуш Сілва заявив, що Португалія не виключає участі будь-якої компанії в запланованому відкритому тендері по мережі 5G. Також глава МЗС сказав, що заявки від операторів 5G в Португалії будуть оцінюватися у відповідності з нормами Португалії та ЄС, додавши, що всі іноземні інвестиції заохочуються.

Уряд Португалії заявив, що він не буде вибирати інвесторів за національністю і що ринок буде вибирати у відповідності з кращими умовами ведення бізнесу. Національне управління зв'язку Португалії (Anacom) оголосило в жовтні про проведення аукціону в наступному році з метою розподілу частот 5G для операторів.

Місцевий телекомунікаційний оператор NOS оголосив в кінці жовтня, що він повністю покрив Матозіньюш, місто на півночі країни, що робить його "першим" мобільним містом п'ятого покоління в Португалії.

Як повідомляло видання "Коментарі", Huawei прибрала американські компоненти зі своїх смартфонів.