Головна Новини HI-tech технології У Великій Британії посадять 500 мільярдів дерев за допомогою дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Великій Британії посадять 500 мільярдів дерев за допомогою дронів

У Великій Британії планується посадити 500 мільярдів дерев за допомогою дронів до 2060 року

6 грудня 2019, 17:47 comments2432
Поділіться публікацією:
У Великій Британії посадять 500 мільярдів дерев за допомогою дронів

Дрон може садити два дерева в секунду, якщо вірити заявам британської технологічної компанії Dendra, яка прагне "озеленити" планету. За оцінками Dendra, потрібно всього 400 команд з двох операторів дронів, по 10 дронів на команду, щоб садити 10 мільярдів дерев на рік. І це при значно менших витратах, ніж традиційний метод посадки вручну. Мета полягає в тому, щоб до 2060 року посадити 500 мільярдів дерев у важкодоступних місцях.

Сьюзен Грем, генеральний директор Dendra Systems, каже: "Завдання, яке ми вирішуємо, є складним і, працюючи з командою захоплених інженерів, учених, операторів дронів, ми прийшли до ідеї використовувати автоматизацію та цифровий інтелект щоб посадити мільярди дерев".

Зони посадки ідентифікуються з використанням комбінації супутникових знімків і зібраних дроном даних. Спеціалізовані посадочні дрони піднімають у небо завантажені насіннєві коробочки, які містять проросле насіння і поживні речовини. Потім дрони використовують стиснене повітря для викидання насіння в землю — зі швидкістю 120 стручків у хвилину. Насіннєві коробочки проникають в землю і починають рости після активації водою. Dendra вважає, що її технологія, яка поєднує швидкість і точність, дозволить урядам відновлювати ліси в 150 разів швидше, ніж посадка вручну, і в 10 разів дешевше.

Як повідомляло видання "Коментарі", британців зобов'язали зареєструвати свої дрони.










Показати

За оцінками WWF, ми втрачаємо більше 75 000 квадратних кілометрів лісів в рік або 27 футбольних полів в хвилину, включаючи потенціал уловлювання вуглецю цими деревами.



Люди стурбовані обезлесением.

Зображення: Statista

І люди все більше усвідомлюють збезлісення, причому майже 80% жителів Великобританії злегка або дуже стурбовані цим.


"Існує приказка, згідно з якою кращий час для посадки дерева було 20 років тому, а друге кращий час сьогодні", — говорить Грем.


"У нас є така можливість зараз, і нам потрібно діяти сьогодні".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!